Domateste yeşilkurt: Yeşilkurt mücadelesinde larvalar meyveye giriş yapmadan önce ilaçlamaya başlamak gerekir. Tarlanın büyüklüğüne göre 50-100 bitki kontrol edilerek bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 5’i bulaşık bulunmuşsa mücadeleye geçilir.

Domates güvesi: Ergin çıkışını saptamak için üretim sezonunun başlangıcından itibaren serada eşeysel çekici tuzaklar kullanılır. Tuzaklarda ilk ergin görüldüğünde üretim alanının büyüklüğüne göre en az 100 bitki kontrol edilerek, bitkinin çiçek, yaprak, sap ve sürgünlerinde yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 3’ü yumurta ve larva ile bulaşık ise mücadeleye karar verilir. İlaçlamadan 5-6 gün sonra bitkiler tekrar kontrol edilerek gerekirse ilaçlamalar yinelenmelidir.

Bağ: Salkım güvesine karşı yapılacak ilaçlamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yönlendirilir. Eşeysel çekici tuzaklarda yakalanan kelebek sayısının tepe noktasına ulaşıp düşmeye başlaması, birinci dölde akşam üstü sıcaklıklarının iki gün üst üste  15°C yi aşması ve süreklilik göstermesi, etkili sıcaklıklar toplamının birinci dölde 120 g.d (gün-derece), ikinci dölde 520 g.d, üçüncü dölde 1047 g.d ye ulaşması, asmanın fenolojik olarak 1. dölde çiçek tomurcuğu, 2. dölde koruk, 3. dölde tatlanma başlangıcı döneminde olması ve yumurtalardan ilk larva çıkışı takip edilerek ilaçlama yapılır. Her dölde bir ilaçlama yapılır. Ancak 3. dölden itibaren yumurtlama devam edebileceğinden, yeni yumurta bulunduğu sürece ilacın etki süresi ve hasat tarihi de göz önüne alınarak ilaçlamalara devam edilir.


Tek başına kullanılır. Diğer ilaçlar ve gübreler ile karıştırılmaz. 

TAVSİYE EDİLDİĞİ BİTKİLER, KULLANIM DOZU VE DÖNEMİ

Bitki Adı Zararlı Adı Kullanma Dozu  Not
Bağ Salkım güvesi 100 g / 100 L su *
  (Lobesia botrana )    
Domates Yeşilkurt 120 g/da  
  (Helicoverpa armigera )    
Domates (sera) Domates güvesi 100 g/100 L su  
  (Tuta absoluta )